

by admin
Lulja e blirit në versionin e saj të thatë mund të bëhet nje çaj i shijshëm dhe me aromë të fortë. Lëngu dhe lulja vetë kanë një nivel të lartë përbërësish të çmuar, flavonoidë dhe substanca të tjera që e bëjnë blirin si bimën më të besueshme.
- Shëron aneminë.
- Ul temperaturen e larte.
- Ul presionin e gjakut.
- Pastron veshkat dhe gjakun.
- Përmirëson jashtëqitjen.
- Shëron sëmundjet urinare dhe te veshkave.
- Zbut dhimbjet gjatë urinimit.
- Lufton celulitin.
- Parandalon disa lloje tumoresh.
- Ul temperaturen e larte.
- Kunder te ftohtit dhe kolles.
- Pergjumes, qetesues nervor.
- Permireson crregullimet e stomakut dhe veshtiresine e tretjes.
- Perdoret per ankthin dhe stresin.
- Qeteson dhimbjet e kokes, dhimbjet e kyçeve.
- Zbut rrudhat dhe njollat e lekures.
- Qeteson gjendrat tiroide, melçine.
- Përmirëson sistemin imunitar.
- Qetëson, pastron dhe detoksifikon organizmin.
- Qeteson djegiet e lekures.
- Qeteson muret e vazave te gjakut dheparandalon formimin e pllakave ne muret arteriale. Edhe pse eshte i mire per shendetin kardiak, beni mire te lexoni efektet anesore nese vuani nga semundje te zemres.
- Qeteson problemet e rrugeve te frymemarrjes.
- Duke qenë një çaj antifungal, bliri pengon rritjen e patogjenëve ushqimore.
- Mund ta perdorni per te qetesuar dhimbjet menstruale.
- Eshte nje tonik i mire per lekuren e fytyres. Mjafton te perdorni toptha pambuku te zhytur ne caj te ngrohte. S’ka nevoje per shpelarje.